07.04.2023 tarihinde Instagram’ da yayınlanmıştır.
Kamelya…
En sevdiğim ağaçlardan. Bu şahane çiçeklerinin tek eksiği kokmamaları. İlk gördüğümde hayranlıkla koklamış ve küçük bir hayal kırıklığı yaşamıştım. Bunu benim minik Fatımam dolaşmaya çıktığında görmüş ve mutlaka fotoğrafını çekmemi istedi. Bir kaç akşamdır eve gelip çantayı atıp site içinde dolaşmaya çıkıyor. Ben de işten eve dönüp onu göremeyince çantamı onun gibi atıp onu aramaya çıkıyorum. Öyle çiçekleri, kedileri severek dolaşıyor. Dün ona ben de eşlik ettim ve tatlı bir yürüyüş yaptık. Öyle çok anlatacakları vardı ki. Heyecanlı heyecanlı o anlattı, ben dinledim. Kesilmiş ağaçlara üzüldük, çiçek açanları sevdik, kedilerle oynadık, mantarlar bulup Google amcaya sorarak zehirli mi değil mi öğrendik derken üşüyüp eve döndük. Onlarla birebir geçirdiğimiz zamanları çok seviyorum. Artık büyümeye başladıkları için de çok güzel sohbetler edebiliyoruz.
Bugünse okuldan Haticemi alınca birlikte zamanımız oldu. Morali çok bozuktu. Arabaya biner binmez hemen anlatıp yüklerinden kurtulmak istiyordu ki duyunca benim yüreğime bile ağır geldi. Okul bitiminde istiklal marşı öncesi arkadaşının annesiyle konuşması gerekmiş ve müdüre hanımın bilgisiyle arkadaşına telefonunu vermiş ve konuşmalarının bitmesini bekliyormuş. Hatlardaki sorundan dolayı arkadaşı annesine ulaşamadığı için telefonu hemen verememiş. Müdüre hanım sınıfa geri dönüp bunlara sertçe bağırmış. Hatice de bilgisi olduğu için bağırmasına anlam veremeyip “lütfen bağırmadan söyleyin” demiş ki ben onu bu duruşu için tebrik ettim. Evde de sürekli saygılı iletişimi konuşuruz. Bilal bile sinirlenince “biz konuşarak anlaşıyoruz değil mi anne” der ve sakinleşmeye çalışır. Bilgisinin olduğu bir konuda bağırarak hesap sormak hele de karşısındaki çocuksa asla bir yetişkine yakışmaz. Haticenin uyarısını kişisel algılayan müdüre hanım “terbiyesizlik etme” diye tekrar yükselmiş. Hatice anlatırken ağlamaya başladı. Ben de aynadan ona bakıp “seninle gurur duyuyorum” dedim. “Yapılan yanlışı, saygılı bir üslupla, karşındaki otorite bile olsa ifade edebildiğin için tebrik ederim” dedim
Saygı, terbiyesizlik gibi kelimeleri hele de karşındaki çocuksa doğru kullanabilmek te bir erdemdir. Saygı asla tek taraflı ve sadece yetişkin için değildir…